Vleesvee houden op een natuurlijke manier!

Als je als mens de keus maakt om vlees te eten wil je graag dat het dier een goed leven heeft gehad. Bij ons op de boerderij doen wij er alles aan om zo goed mogelijk voor onze dieren te zorgen.

Bij ons krijgen de dieren de aandacht die ze verdienen, en de tijd om te groeien. Lekker grazen, frisse lucht en bijvoeren met voer van het eigen bedrijf. Hierdoor weten we wat we de dieren te eten geven. En dat stelt ons gerust. Hierdoor durven we heerlijk vlees van een zeer goede kwaliteit te garanderen. En dat proeft u!

Wij weten hoe onze dieren gefokt, opgegroeid, geslacht en verwerkt zijn, en hoe ze bij onze klanten terecht komen. Geen tussenhandel, wel een eerlijke prijs. Een goede controle en een werkwijze waar wij helemaal achter staan!

 

Het Limousin rund is een dier met een uitstekende vleeskwaliteit. Onze runderen leven voor een groot deel van het jaar in het natuurgebied van het Groninger Landschap. In het voorjaar worden de kalfjes geboren, die dan tot het najaar bij de moeder blijven lopen. Het zijn dieren die nog dicht bij de natuur leven. Ze eten voornamelijk grassen en kruiden.

Onze schapen zijn kruisingen tussen Swifters en Texelaars. Hierdoor krijgen wij gezonde schapen die makkelijk lammetjes kunnen krijgen en toch een goede vleeskwaliteit hebben. In het vroege voorjaar krijgen onze schapen lammetjes. De schapen worden verder het hele jaar geweid in Reitdiepdal rondom de Onstaheerd.

Op onze boerderij hebben wij een aantal scharrelvarkens. Hiermee werken we samen met een biologische varkenshouder uit Groningen. Een paar keer per jaar halen wij biggen bij deze boerin. Deze biggen brengen wij zelf verder groot in onze varkensweide, naast onze moestuin. Als de varkens volgroeid zijn brengen wij ze naar onze slager.